Karen O - Crush Songs

Skivrecension — Publicerat 15:49 den 19 september 2014 av Anders Schärberg


Förutsättningarna för Yeah Yeah Yeahs front Karen O's solodebut är klara. Hon var 27 och levde i ett känslomässigt kaos. Hon "crushed a lot" som hon uttrycker det. Låtarna på Crush Songs är små dagboksliknande dikter tonsatta till största delen av endast en sprucken akustisk gitarr - en diktafon i köket. Det är lo-fi. Minst sagt. De fjorton bitarna tar inga omvägar. Är du inte på hugget kan fyra låtar ha rasslat förbi.


Läs mer

Listan v. 38

Lista — Publicerat 10:29 den 19 september 2014 av Redaktionen


Så har en ganska tung vecka nått sitt veckoslut. Vilken tur att det finns så mycket bra musikrelaterat att glädjas åt! Dags för redaktionens bästa fredagstips.


Läs mer

EUROPAPREMIÄR: "The Last Generation Of Love" - The Holy Gasp

Ny musik — Publicerat 10:12 den 19 september 2014 av Felix Lindén

Kanadensiska The Holy Gasp spelar en märklig, egensinnig musik som är svår att placera. Här finns allt från punk och surfrock till jazz och bossa nova. På den nya singeln, den ilsket politiska "The Last Generation Of Love", finns influenser från både beatpoesi och det psykedeliska sextiotalet. Låten är den tredje singeln från det kommande albumet We Really Mean It. Rockfoto har fått äran att erbjuda den europeiska premiären av låten, som går att lyssna på nedan:


Läs mer
Etiketter:

Q&A: Moonbabies

Intervju — Publicerat 19:05 den 18 september 2014 av Madeleine Bergquist

Ola Frick och Carina Johanson Frick, som är partners både privat och i musiken, har en lång karriär bakom sig i duon Moonbabies. Deras musik har bland annat använts i diverse amerikanska TV-serier och den internationella bloggosfären har alltid gillat dem. Här hemma har dock bandet lyckats hålla sig ganska hemliga. Men det lär bli ändring på det nu! Moonbabies är nämligen aktuella med en alldeles strålande dubbelsingel. Rockfotos Madeleine Bergquist ställde några snabba frågor till Ola.


Läs mer

Stjärnskott: Hemgraven

Intervju — Publicerat 15:10 den 18 september 2014 av Felix Lindén

Stockholmsbandet Hemgraven spelar postpunk influerad av klassiska band som Joy Division, Bauhaus och Reeperbahn. Bandet debuterade förra året med en självbetitlad EP och på lördag är det releasefest för deras andra EP, Sanddyner av glas. Rockfoto ställde några frågor till David Olgarsson, sångare och keyboardist i bandet.


Läs mer
Etiketter:

Min Stora Sorg: Södra teatern, Stockholm 17/9

Spelning — Publicerat 13:45 den 18 september 2014 av Vesna Prekopic


Anso Lundin är drottning i sitt alldeles speciella musikaliska rike. När hon är Min Stora Storg på Södra teaterns vackra scen är hon Publikens Stora Kärlek.


Läs mer

I’m Kingfisher - Avian

Skivrecension — Publicerat 17:16 den 17 september 2014 av Anders Nilsson

Det finns skivor man älskar direkt. Och skivor man avskyr redan från första tonen. De allra flesta skivor hamnar i mellantinget - ett ingenmansland där varken älsk eller hat finns, utan allt bara är ett enda stort ”jaha”. Och så finns det skivor man genast känner har något speciellt, något som är svårt att sätta fingret på till en början, men som utvecklas till en stark passion.


Läs mer

NehruvianDOOM - NehruvianDOOM

Skivrecension — Publicerat 14:19 den 16 september 2014 av Christoffer Jonsson

Bishop Nehrus efterlängtade debutalbum NehruvianDOOM är (som man hör på namnet) även ett samarbete med hiphop-legendaren MF Doom. Skivan släpps nu i dagarna och om herr Doom har ett finger med i spelet brukar det ju oftast gå vägen.


Läs mer

Nick Holmes ny sångare i Bloodbath

Noterat — Publicerat 13:44 den 16 september 2014 av Anders Nilsson


Det har gått två och ett halvt år sedan det blev klart och nu är det äntligen officiellt. Anrika hårdrocksmagasinet Metal Hammer fick vara först med nyheten att Paradise Lost-sångaren Nick Holmes är ny frontman i dödsmetallsupergruppen Bloodbath.


Läs mer
Etiketter:

Chad VanGaalen: Nalen, Stockholm 11/9

Spelning — Publicerat 19:26 den 13 september 2014 av Felix Lindén

På sitt skivbolag Sub Pops hemsida presenteras Chad VanGaalen som en man som bor i ett helt eget universum. Riktigt så egen är han kanske inte men Chad VanGaalen är helt klart en av popmusikens särlingar.


Läs mer
Etiketter: ,