PREMIÄR: "Go Johnny Go" - Markus Krunegård

Ny musik — Publicerat 17:01 den 28 januari 2015 av Redaktionen

Ingen har väl missat att Markus Krunegård har släppt en ny EP idag? Härskarens teknik, som spelades in under samma period som förra årets kritikersuccé Rastlöst blod ihop med producenterna Jari Happalainen och Patrik Berger, fick betyg 8/10 av vår skribent Kalle Larsson tidigare i veckan.


Läs mer
Etiketter:

Trial - Vessel

Skivrecension — Publicerat 16:33 den 28 januari 2015 av Anders Nilsson

Det har kommit så mycket 1980-talsinfluerad metal de senaste åren att jag för länge sedan tröttnat på pressreleaser som nämner NWOBHM hit och Mercyful Fate dit. Men så dyker Vessel upp - Trials andra platta sätter på sig sjumilastövlarna direkt och kliver lekande lätt förbi konkurrenter som Portrait, Screamer och RAM.


Läs mer
Etiketter: ,

De pluggar Ride som om de vore ett högskoleprov

Krönika — Publicerat 15:57 den 28 januari 2015 av Linus Bjarnelo

Sensommaren 2012, i efterdyningarna av en vild festivalsommar, befann jag mig på Debaser i Malmö (RIP) på eventet Brooklyn Festival. Min lever var sargad, jag hade skaffat ett bibliskt skägg och framför mig på scenen stod ett gäng snubbar och stirrade ner på sina skor medan de spelade långa utdragna ackord på sina gitarrer till en publik på 50 närmast sörjande.


Läs mer
Etiketter: , ,

Winhill/Losehill - Trouble Will Snowball

Skivrecension — Publicerat 14:12 den 28 januari 2015 av Kalle Larsson

Debutskivan från Winhill/Losehill - unisont hyllade Swing of Sorrow - blev en välbehövlig vitamininjektion i en svensk popvärld som fastnat i ett virrvarr av oändliga upprepningar. Borta var dekadenta Caligula-referenser, pretentiöst navelskådande och slentrianmässig namedropping av blöta gator - in kom istället nitton (!) djupt orkestrala och tematiska låtar om sorgen efter en mor. Sexmannabandet med skönsjungande Jonas Svennem i spetsen skapade sig en egen liten nisch och om du fortfarande inte har hört ”The Heart Is A Mussel” eller ”Tell Her She's The Light Of This World” är det antagligen hög tid att avsluta den där fantastiska femåriga backpackingen i Surinams bakvatten. Du har missat något, kompis!


Läs mer

Tre anledningar till att älska L7

Retro — Publicerat 11:39 den 28 januari 2015 av Madeleine Bergquist

Till vår stora glädje känns den annalkande sommaren som ett riktig het sommar för alla som gillar feministisk punkrock. Sleater-Kinneys comebackskiva kickstartade igång året och vi hoppas på att få se dem på nån skandinavisk scen snart, om inte annat på någon av sommarens festivaler. Legendariska Babes in Toylands återföreningsturné är sedan länge annonserad och alla som ska åka till Primaverafestivalen i Barcelona kommer att få ta del av den.


Läs mer
Etiketter:

”Demon's Hand” - HOLY

Utvalt — Publicerat 20:21 den 27 januari 2015 av Kalle Larsson

Vid brännpunkten där valfritt psykigt sextiotalsband möter Allah-Las och en stenad Morrissey, där föddes HOLY. Splitter nya singeln ”Demon's Hand” är liberal surfrock när den är som svängigast – musik som hämtad ur en blommig roadmovie där skådespelarna bär stråhatt, franska namn och outgrundligt mörka ögon.


Läs mer
Etiketter:

”En delad värld” - Love Antell

Utvalt — Publicerat 20:05 den 27 januari 2015 av Kalle Larsson

Man skulle ju kunna tro att Love Antell skulle softa till sig nu. Efter bastubad med Orup i TV4 och nypåkommen folkkärhet låg det inte långt bort att anta att Florence Valentine-rebellen hade blivit mjuk, kommersiell och familjär. Men ingenting kunde vara mer fel.


Läs mer

Fall Out Boy – American Beauty/American Psycho

Skivrecension — Publicerat 10:00 den 27 januari 2015 av Gabriella Bergström

Vi har alla hört om det förut. Ett framgångsrikt band släpper hitlåt efter hitlåt och verkar plötsligt ha en karriär framför sig som är säkrad. Men så börjar kreativiteten svacka, en ny genre blir aktuell i musikindustrin och bandet är lika plötsligt bortglömt. Som bäst gör de kanske en reunion-turné för en kick av nostalgi, men sen slutar det där. Fall Out Boy såg ut att bli nästa kapitel i den återkommande historien. I jämförelse med tidigare platinaalbum, blev Folie à Deux (2008) en flopp. Frustrationer blev till stora irritationer och spänningar mellan bandmedlemmarna. Det var dags för en paus.


Läs mer
Etiketter: ,

Zola Jesus bjöd på gatushow

Noterat — Publicerat 09:41 den 27 januari 2015 av Anders Nilsson

Snart Sverigeaktuella Zola Jesus fick sin spelning på en klubb i Brooklyn, New York, tidigarelagd på grund av snöstormen Juno som är på väg mot staden. Varken Zola eller publiken kände dock att de ville gå hem efteråt, så hon bjöd på en högst improviserad version av ”Nail” på gatan utanför. Se nedan:


Läs mer
Etiketter:

Natalie Prass – Natalie Prass

Skivrecension — Publicerat 09:00 den 27 januari 2015 av Daniel Andersson

Vill klarggöra detta redan från början. Det kan vara så att Natalie Prass spelat in årets låt genom ”My Baby Don't Understand Me”. Varje instrument har sin givna plats, rösten ger ekon från 70-talets Laurel Canyon och på ett omtumlande sätt fångar texten alla som någonsin glidit ifrån sin älskade. Prass använder soulmusikens alla register för att få denna känsla att tangera det verkliga livet. Nashville-sångerskan lyckas bättre än de flesta och att denna bistra kärleksflykt, skapat denna vackra låt, förklarar musikens inneboende kraft.


Läs mer
Etiketter: ,