Gaby and the Guns - Hav & horisont

Skivrecension — Publicerat 14:19 den 24 november 2014 av Tim Olsson

Efter Gaby and the Guns senaste platta, Bränner staden, fick frontkvinnan Gaby Ryd nog av musikerlivet. Prestationskraven kändes för tunga på hennes axlar och hon valde därför att ta en paus.


Läs mer
Etiketter:

Missa inte Swans imorgon!

Spelningstips — Publicerat 12:41 den 24 november 2014 av Maria Asplund

Legendariska New York-bandet Swans kommer till Stockholm för att fylla Slakthuset med sin märgfulla musik imorgon, den 25 november. Michael Gira och Norman Westberg från den originala banduppsättningen (1982-97) har numera sällskap av bland andra den kraftfulle percussionisten Thor Harris på scenen. Shamansk tonkonst för den urbana människan, som inte bör missas i första taget. Prov på hur en livespelning kan låta och se ut finnes nedan:


Läs mer
Etiketter:

Bråvalla presenterar sina första bokningar

Noterat — Publicerat 12:24 den 24 november 2014 av Redaktionen


FKP Scorpio har utlovat Bråvalla-släpp och dagens bokningar inkluderar självaste Robbie Williams, Calvin Harris och Muse.

Norrköpings-festivalen pågår mellan 26-27 juni.


Etiketter: ,

'Sonic Highways' är en enorm bubbla fylld med luft

Krönika — Publicerat 10:08 den 24 november 2014 av Linus Bjarnelo

Vare sig vi vill det eller ej, så kommer insikten om att julen närmar sig sakta men säkert ikapp oss. Själv märker jag det främst när jag ser allt julpynt som börjar smyga sig fram i diverse fönster på min gata. Vi är bara några dagar ifrån att inte kunna gå in i en butik utan att få en smäll av julmusik rakt i ansiktet. "Jul, jul strålande jul", "Feliz Navidad" och allt vad det heter, medan Niklas Strömstedt och Willy Crafoord skrattar hela vägen till banken när "Tänd ett ljus" och evighetsplågan "Nu är det jul igen" går på repeat.


Läs mer

The Dahmers - Demons

Skivrecension — Publicerat 16:05 den 23 november 2014 av Kalle Larsson

Varifrån är The Dahmers? Först läser jag i en intervju att bandet är från Kristianstad. Sedan får jag höra att dom håller till i såväl Ystad som Sölvesborg innan en pålitlig kompis till slut förklarar att det är Bromölla som gäller. Okej. Bromölla platsar antagligen in som en av dom minst rockiga platserna i Sverige. Den lilla sömniga skånska bruksorten är inte direkt förknippad med ett starkt kulturliv. Sverigedemokraterna fick nästan en fjärdedel av rösterna i kommunvalet och det främsta musikaliska arvet från området torde vara schlagerprimadonnan Sanna Nielsen. Men i och med The Dahmers debutskiva Demons förutspår jag att detta sydöstra hörn av Skåne framöver kommer vara mer synonymt med angst, död och svart magi än ålagille och Mårten Gås.


Läs mer

Hurula - Betongbarn

Skivrecension — Publicerat 16:49 den 21 november 2014 av Kalle Larsson

Många höjde nog på ögonbrynen när Robert Hurula, känd som sångare i nedlagda Masshysteri, tyckte det var dags att gå solo i eget namn. Men när debutskivan Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för slog ner som en arg meteor mitt i solar plexus på musikbranschen i våras tokhyllades den av en enig kritikerkår, och snart gick varenda människa från Medelpad till Medborgarplatsen omkring och lyssnade på hans svettiga hybrid av smutspop och trallpunk. Låtar som "Stockholm brinner", "Skjut mig" och "Allt ska försvinna" var tre minuter långa brandtal om ungdomlig frustration, förortens meningslöshet och den där jävla kärleken. Desperata känslor och sedvanliga Stockholmsreferenser blandades med politik och religionskritik till ett musikaliskt inferno; en 2000-talets lightversion av Ebba Grön.


Läs mer
Etiketter: , ,

Listan v.47

Lista — Publicerat 11:08 den 21 november 2014 av Redaktionen

Ny fredag och ny lista. November är som alltid en hektisk musikmånad och det strömmar in nya releaser hela tiden. Här är några av våra favoriter!


Läs mer

"Martin" - Hey Elbow

Utvalt — Publicerat 14:52 den 20 november 2014 av Madeleine Bergquist

Vi lär vara många som ser fram emot Malmöbandet Hey Elbows kommande albumdebut och längtan minskar inte direkt av den nya videon som kom häromdagen. "Martin" är bandets andra singel och har fått ett minst lika fint mottagande som första låten "Blanca". Bakom denna psykadeliska videokonst står Elvira Varghans och Maja L Härdelin.


Läs mer
Etiketter:

"Zombie Hands" - Satan Takes A Holiday

Ny musik — Publicerat 13:12 den 20 november 2014 av Redaktionen

Stockholmsbaserade Satan Takes A Holiday är aktuella med skivan Animal Man Woman, bandets tredje album i ordningen. Därifrån är rockhitten "Zombie Hands" hämtad. Se den splitternya videon nedan:


Läs mer

Centinex - Redeeming Filth

Skivrecension — Publicerat 12:05 den 20 november 2014 av Anders Nilsson

Avesta har fostrat förhållandevis många framstående människor de senaste hundra åren; speedwaykungen Tony Rickardsson, hockeygiganten Nicklas Lidström och Ola Salo för att nämna tre. Förutom The Ark-sångaren har staden bidragit till musikhistorien med dragspelslegendaren Calle Jularbo - och dödsmetallveteranerna Centinex.


Läs mer
Etiketter: ,