The Magic Numbers på Sverige-besök

Intervju — Publicerat 12:24 den 24 oktober 2014 av Maria Asplund

The Magic Numbers var tillbaka med ett nytt album, Alias, i augusti. Och i slutet av oktober besöker de Sverige. Därför hörde vi med Romeo Stodart om var han och bandet är idag, och om hur tiderna har påverkat dem.


Läs mer

Listan v.43

Lista — Publicerat 11:10 den 24 oktober 2014 av Redaktionen

Det blir allt svårare att förtränga att vi går mot mörkare tider, men på musikfronten har veckan varit ljus! Dags för redaktionen att ge sina bästa fredagstips.


Läs mer

Panda Bear – Mr Noah

Skivrecension — Publicerat 10:22 den 24 oktober 2014 av Daniel Andersson

Det har gått mer än tre år sedan Panda Bear släppte sitt fjärde soloalbum Tomboy och nya EP:n Mr Noah anlände utan förvarning. Ett allt vanligare sätt att promota sin musik. Titelspåret är singeln som ska skapa buzz inför kommande fullängdaren Panda Bear Meets The Grim Reaper (releasedatumet är bestämt till början av januari).


Läs mer

Man bygger inga folkkära artister på djupa samtal

Krönika — Publicerat 16:56 den 23 oktober 2014 av Linus Bjarnelo

Min lördag tog en oväntad vändning. Inom loppet av 10 minuter hade alla de vänner jag skulle umgås med ställt in på grund av att de antingen låg hemma sjuka eller däckat i en dagsfylla. Och plötsligt låg jag därför i soffan, drack öl i min ensamhet och kollade på premiären av Så mycket bättre. Ett program som jag följde slaviskt första säsongen, men sedan alltmer tröttnat på med åren, eftersom den gick från härliga middagar med udda konstellationer av artister till att bara vara ytterligare ett fönster för artister att marknadsföra sig på och tjäna ytterligare miljoner på de låtar som redan gjort dem rika.


Läs mer
Etiketter:

Sónar Stockholm presenterar sina första akter

Noterat — Publicerat 10:41 den 23 oktober 2014 av Redaktionen

Det kommer att bli ännu trängre på festivalhimlen nästa år – i början av året är det nämligen dags för både FKP Scorpios nya storsatsning Where's The Music? och huvudstadens Sónar Stockholm. Exakt samtidigt!


Läs mer

White+ fungerar som en lekplats för vår kreativitet

Intervju — Publicerat 16:36 den 22 oktober 2014 av Anton Lindskog

White+ är ett av Kinas hetaste experimentella band. Just nu befinner de sig på Europaturné. Rockfoto fick en intervju inför det stundande Sverigebesöket.


Läs mer
Etiketter:

"Being Beige" - Smashing Pumpkins

Ny musik — Publicerat 19:55 den 21 oktober 2014 av Madeleine Bergquist

Billy Corgan och hans Smashing Pumpkins släpper nya albumet Monuments to an Elegy den 9:e december och igår hade första singeln därifrån premiär på Rolling Stone. "Being Beige", som är allt annat än just beige, börjar med plockig gitarr, trummaskin och typisk Corgan-sång och exploderar sen i en refräng som skulle kunna vara hämtad från någon av klassikerna Siamese Dream eller Mellon Collie and the Infinite Sadness . "The world's on fire" sjunger Corgan och visst är han "on fire", Corgan. Tack, det var både oväntat och välkommet! Lyssna nedan:


Läs mer
Etiketter:

Vanessa Marko: "Jag brinner för det jag gör och gör det jag brinner för"

Eldsjälar — Publicerat 18:08 den 20 oktober 2014 av Madeleine Bergquist


Då var det dags att presentera Rockfotos andra eldsjäl i ordningen och den här gången har redaktionen valt att lyfta fram en själ som verkligen brinner. Hennes kollektiv och vad de arbetar för är hetare än hetast just nu, det behövs bara en snabbkoll i sociala medier för att inse det. Helt välförtjänt tycker vi. Grattis till Rockfotos eldsjälsutmärkelse - Femtastic-grundaren Vanessa Marko!


Läs mer
Etiketter: ,

Mitt hjärta är en looptroopsk bomb

Krönika — Publicerat 18:27 den 19 oktober 2014 av Vesna Prekopic

Den här veckan har två politiska händelser fått mig att hetslyssna på Looptroop Rockers, ett av de band som tydligast kommenterar och kritiserar vår samtid.


Läs mer

Listan v.42

Lista — Publicerat 12:45 den 17 oktober 2014 av Redaktionen


Äntligen dags för lite fredagsgodis från redaktionen igen. Bästa sättet att inleda helgen på!


Läs mer