Månadens PS: Juli

Månadens PS — Publicerat 21:38 den 30 juli 2014 av Rockfoto


Sommarens andra månad har varit het på många plan. Det är dags att sammanfatta juli och lista lite musik som vi lyssnade på men inte hann med att recensera.


Läs mer

"Wide Awake" - J. Mascis + Cat Power

Utvalt — Publicerat 13:20 den 30 juli 2014 av Madeleine Bergquist

Det efterlängtade sommarregnet fick just ett väldigt fint soundtrack. Den gamle dinosauren J Mascis är på G med att släppa ny soloskiva, Tied To A Star on Late Night With Seth Meyers som kommer den 29/8 på Sub Pop, och ett andra smakprov från albumet är nu här. "Wide Awake" är en duett mellan Mascis och ingen mindre än Chan Marshall a.k.a Cat Power.


Etiketter: ,

En uppmaning för att väcka manliga skribenters jämställdhetsintresse!

Krönika — Publicerat 10:03 den 30 juli 2014 av Daniel Andersson

Är en jämställd musikbransch uteslutande en fråga för kvinnor? Vid en granskning av artiklar skrivna av manliga musikjournalister är svaret ja – det råder nämligen ett bristande engagemang bland kulturmännen när det gäller att debattera frågor som ojämställda festivaler eller varför färre tjejer satsar på musik. Gång på gång berörs situationen på forum, i dagspress och kvällspress, men det är få manliga skribenter som står som författare. Jag upplever detta som pinsamt!


Läs mer

Inför Stockholm Music & Arts 2014

Festival — Publicerat 16:56 den 29 juli 2014 av Wai Kei Fung

Nu på fredag drar den tredje upplagan av Stockholm Music & Arts igång på Skeppsholmen i Stockholm. När den traditionella idén om en festival för de flesta innebär tältande och verklighetsflykt så har stadsfestivaler de fina egenskaperna att vara tillgängliga, bekväma och oftast riktad mot en äldre målgrupp.


Läs mer

Stjärnskott: Avgå!

Intervju — Publicerat 09:00 den 25 juli 2014 av Felix Lindén

Stockholmsbaserade punkbandet Avgå! består av medlemmar från bland annat Psykbryt, Projekt 9 och Straight Jacket. Bandet gjorde nyligen sin första riktiga spelning men har redan börjat planera inför inspelningar och releaser. Rockfotos Felix Lindén ställde några frågor till Arthur Lindelöw som sjunger och spelar gitarr i bandet.


Läs mer
Etiketter: ,

Listan v.30

Lista — Publicerat 08:52 den 25 juli 2014 av Redaktionen

Veckans lista uppmärksammar inte minst Christian Falk, men som vanligt finns en hel del gott och blandat att upptäcka.


Läs mer

Ännu mer godis till Malmöfestivalen

Festival — Publicerat 10:04 den 24 juli 2014 av Redaktionen


Sedan tidigare är bland annat Charli XCX, First Aid Kit, Warpaint, Basia Bulat, Steve Earle, Sun Kil Moon och Foxes liksom en stor hög av starka svenska artister klara för Malmöfestivalens 30:e upplaga. I år genomförs den 15-22 augusti och som vanligt är allt kulturutbud gratis.


Läs mer

Nu vänder vi blad och välkomnar Motörhead!

Krönika — Publicerat 12:49 den 19 juli 2014 av Daniel Andersson

Under gårdagen blev det klart att brittiska rockbandet Motörhead gästar Way Out West, men bandet har inte mottagits med öppna armar. Gruppens trummande göteborgare Mickey Dee har inte fått samma kärlek som stadens store son Håkan Hellström, utan åsikterna har mer handlat om skam och hur ledningen kan presentera ett band som är mer Sweden Rock än Way Out West. Attityder som speglar åsikter med snäva ramar, där stora delar av publiken förväntar sig en viss typ av musik. En elitistisk hållning som känns begränsande. Inte särskilt klädsamt. Men kan det vara så att festivalen själva satt på sig en tvångströja?


Läs mer

Samaris låter modern klubbkultur möta gammal nordisk poesi

Intervju — Publicerat 11:00 den 18 juli 2014 av Anton Lindskog

När Samaris kombinerar 1800-talets poesi med urban downtempo electronica blir resultatet något tidlöst, fullständigt eget - och på samma gång omisskännligt isländskt. Rockfotos Anton Lindskog ringde upp sångerskan Jófríður Ákadóttir.


Läs mer

Listan v.29

Lista — Publicerat 08:53 den 18 juli 2014 av Redaktionen


På veckans lista blandas ny musik med lockande events i både Malmö och Stockholm!


Läs mer