AC/DC - Rock or Bust

Skivrecension — Publicerat 17:02 den 26 november 2014 av Anders Nilsson

Få band har haft ett så konstant sound som AC/DC. Lyssnar man i dag på de första skivorna bandet släppte för 40 år sedan är de delvis färgade av 1970-talet, men på det stora hela har det varit samma sak från Watergate fram tills nu. Precis som med Motörhead har bandets namn varit en garant som sällan gjort de redan frälsta besvikna.


Läs mer
Etiketter: ,

Jag är inte beredd att dö än - en film om en unik artist

Intervju, Musikfilm — Publicerat 16:05 den 26 november 2014 av Wai Kei Fung

Det händer väldigt mycket kring artisten Laleh just nu. Samarbete med Abba och UNICEF - en cover av Abba-låten ”Chiquitita” som nyligen framfördes på FN i New York, utnämnd till årets Göteborgare och nu aktuell med en dokumentärfilm som ska ge oss mer inblick i artisten och personen Laleh Pourkarims liv. Vi ställde några frågor till Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm, regissörerna bakom filmen som har biopremiär nu på fredag på Bio Roy i Göteborg.


Läs mer

Edda Magnason - Woman Travels Alone

Skivrecension — Publicerat 13:45 den 26 november 2014 av Anders Nilsson

Monica Zetterlund. Så. Kan vi lägga Edda Magnasons folkliga genombrott bakom oss nu? Denna 30-åring står nämligen alldeles utmärkt på egna ben, vilket hon visade redan på sina två första plattor.


Läs mer
Etiketter: ,

"Drown" - Marika Hackman

Utvalt — Publicerat 09:40 den 26 november 2014 av Madeleine Bergquist

En av de artister som det ska bli mycket spännande att följa under 2015 är den engelska sångerskan och multiinstrumentalisten Marika Hackman. Debutalbumet We Slept At Last släpps den 16 februari men redan nu snurrar singeln "Drown" i bland annat P3 Musikguiden och all studentradio. "The lovechild of Nico and Joanna Newsom" har hon kallats, en beskrivning som känns oerhört passande. Se Marika drunkna i den fina Bill Viola-inspirerade videon nedan:


Läs mer
Etiketter:

"Prime" - Dead Neanderthals

Utvalt — Publicerat 09:36 den 26 november 2014 av Ola Elleström

Detta är inte den mest lätt-tillgängliga musik vi tipsat om på Rockfoto. Däremot ger den mycket åt den som vill skruva upp volymen och verkligen känna vilken oerhörd kraft musik kan bära. Dead Neanderthals är ett holländskt band som är uppbyggt kring improvisationer för trummor och saxofon. Inte olikt något som Sveriges egen Mats Gustafsson (The Thing, Fire! Orchestra m.m.) skulle kunna ha spelat in när han är på sitt mest otyglade humör.


Läs mer
Etiketter:

"Teenage Exorcists" - Mogwai

Utvalt — Publicerat 16:24 den 25 november 2014 av Madeleine Bergquist


Ett av postrockgenrens mest inflytelserika band, skottarna i Mogwai, släppte tidigare i år hyllade albumet Rave Tapes. Men om du inte fått nog bör du uppmärksamma den sprillans nya videon till "Teenage Exorcists".


Läs mer
Etiketter:

Hallå där... Annika Berglund!

Hallå där... — Publicerat 12:56 den 25 november 2014 av Madeleine Bergquist

Nästa torsdag håller Rockfoto-anslutna fotografen Annika Berglund vernissage för sin utställning Polygon - Swedish Rap Magnified på Scandic Grand i Stockholm. Utställningen innefattar bilder på svenska rapstjärnor såsom Timbuktu, Silvana Imam, Lorentz, Cleo och Ison & Fille med flera. Vi bad Annika berätta lite mer.


Läs mer

VIDEOPREMIÄR: "Neptune" - Luna Green

Ny musik — Publicerat 10:00 den 25 november 2014 av Redaktionen

Göteborgsbaserade Luna Green är aktuell med sitt tredje album The Havana Sessions och som titeln avslöjar har värmländskan besökt varmare breddgrader. Green har spelat in nya låtar, tolkat andra och omarbetat material ur sin egen katalog. Sångerskan sätter sin prägel på låtar av bl.a. Tom Waits, Peggy Lee och Kent.

Idag är det videopremiär för hennes senaste singel "Neptune". En mystifierande video med katter i fokus. Kolla in den nedan:


Läs mer
Etiketter:

Gaby and the Guns - Hav & horisont

Skivrecension — Publicerat 14:19 den 24 november 2014 av Tim Olsson

Efter Gaby and the Guns senaste platta, Bränner staden, fick frontkvinnan Gaby Ryd nog av musikerlivet. Prestationskraven kändes för tunga på hennes axlar och hon valde därför att ta en paus.


Läs mer
Etiketter:

Missa inte Swans imorgon!

Spelningstips — Publicerat 12:41 den 24 november 2014 av Maria Asplund

Legendariska New York-bandet Swans kommer till Stockholm för att fylla Slakthuset med sin märgfulla musik imorgon, den 25 november. Michael Gira och Norman Westberg från den originala banduppsättningen (1982-97) har numera sällskap av bland andra den kraftfulle percussionisten Thor Harris på scenen. Shamansk tonkonst för den urbana människan, som inte bör missas i första taget. Prov på hur en livespelning kan låta och se ut finnes nedan:


Läs mer
Etiketter: