Nu vänder vi blad och välkomnar Motörhead!

Krönika — Publicerat 12:49 den 19 juli 2014 av Daniel Andersson

Under gårdagen blev det klart att brittiska rockbandet Motörhead gästar Way Out West, men bandet har inte mottagits med öppna armar. Gruppens trummande göteborgare Mickey Dee har inte fått samma kärlek som stadens store son Håkan Hellström, utan åsikterna har mer handlat om skam och hur ledningen kan presentera ett band som är mer Sweden Rock än Way Out West. Attityder som speglar åsikter med snäva ramar, där stora delar av publiken förväntar sig en viss typ av musik. En elitistisk hållning som känns begränsande. Inte särskilt klädsamt. Men kan det vara så att festivalen själva satt på sig en tvångströja?


Läs mer

Samaris låter modern klubbkultur möta gammal nordisk poesi

Intervju — Publicerat 11:00 den 18 juli 2014 av Anton Lindskog

När Samaris kombinerar 1800-talets poesi med urban downtempo electronica blir resultatet något tidlöst, fullständigt eget - och på samma gång omisskännligt isländskt. Rockfotos Anton Lindskog ringde upp sångerskan Jófríður Ákadóttir.


Läs mer

Listan v.29

Lista — Publicerat 08:53 den 18 juli 2014 av Redaktionen


På veckans lista blandas ny musik med lockande events i både Malmö och Stockholm!


Läs mer

Utrecht calling - Le Guess Who? har släppt sina första bokningar!

Festival — Publicerat 20:42 den 17 juli 2014 av Ola Elleström


Holländska senhöstfestivalen (lugn, den hålls inomhus!) Le Guess Who? har släppt en del bokningar inför årets festival och det ser ju väldigt trevligt ut. Följande namn är klara (notera svenska bidraget Daniel Norgren!):


Läs mer
Etiketter:

"Sisters" - The Raveonettes

Utvalt — Publicerat 10:31 den 17 juli 2014 av Madeleine Bergquist

Sharin Foo och Sune Wagner i danska The Raveonettes har en lång karriär bakom sig vid det här laget och snart släpper de sitt åttonde album Pe'ahi, en platta som är inspelad i Los Angeles. Första spåret därifrån heter "Sisters" och är en slags manifestation av "støjrock" som det så fint heter på danska. Går att ladda ner alldeles lagligt nedan:


Läs mer
Etiketter:

"So High" - La Hell Gang

Utvalt — Publicerat 23:24 den 16 juli 2014 av Madeleine Bergquist

Härlig psykadelika från Chile det här. La Hell Gang låter ungefär som om ett segt Spacemen 3 lånade The Verves tidiga basgångar. Bandet albumdebuterade 2010 men är nu tillbaka med en uppföljare. Thru Me Again släpps i nästa vecka på Brooklynbolaget Mexican Summer. Något att hålla utkik efter, speciellt om du gillar instrumental flumrock.


Etiketter:

"Across The Water" – Vashti Bunyan

Utvalt — Publicerat 15:16 den 16 juli 2014 av Daniel Andersson

Den brittiska folkrocksångerskan Vashti Bunyan är på gång med nya albumet Heartleap, som enligt egen utsago blir det tredje och sista (släpps på Fat Cat i höst).


Läs mer
Etiketter:

V/A – Country Funk Volume II 1967-1974

Retro, Skivrecension — Publicerat 14:52 den 16 juli 2014 av Daniel Andersson

2012 släppte Light In The Attic succé-samlingen Country Funk 1969-1975, där soul, funk och country bildade en oemotståndlig och sammansvetsad enhet. Influenser sida vid sida. Att det mer eller mindre uteslutande rör sig om manliga vita artister, bekräftar dessvärre synen på countryscenen som starkt mansdominerad. Oavsett är både föregångaren och uppföljaren fantastiska upplevelser för den som gillar countryfunk, även om begreppet breddats en aning på denna samling. Det råder dock ingen tvekan om att Jim Ford, Donnie Fritts eller Hoyt Axton sysslar med countryfunk, men det är mer tveksamt som Jackie DeShannons karbonkopia av The Bands ”The Weight” tillhör skaran. Men hon har sannerligen soul i rösten.


Läs mer

Carson Cox om Merchandise "Vi är som en familj"

Intervju — Publicerat 12:51 den 16 juli 2014 av Anton Lindskog

Sedan starten i mitten av 2000-talet har Merchandise från Tampa, Florida, hunnit genomgå fler förändringar än vad de flesta band hinner med under en hel livstid. Den 26:e augusti släpps After The End som blir första skivan på nya hemvisten 4AD. Rockfotos Anton Lindskog ringde upp sångaren och bandledaren Carson Cox.


Läs mer
Etiketter: ,

ASAP Ferg: Debaser Medis, Stockholm 15/7

Spelning — Publicerat 12:19 den 16 juli 2014 av Wai Kei Fung

ASAP Ferg. Fergestein. Trap Lord. Darold Ferguson Jr. Kärt barn har många namn sägs det. Artisten som denna kväll intagit Debaser Medis är kanske inte det största namnet i ASAP-kollektivet, men anses allmänt vara den med störst potential om man ser till talang.


Läs mer
Etiketter: ,