Listan v. 44

Lista — Publicerat 09:51 den 31 oktober 2014 av Redaktionen

Här kommer den enda listan som behövs innan helgen. Ny hiphop, podcasttips och skön indie - det är bara att njuta!


Läs mer

Solen – Till dom som bryr sig

Skivrecension — Publicerat 08:41 den 31 oktober 2014 av Kalle Larsson

När Solen släppte sin första, självbetitlade skiva för två år sedan lyssnade jag på den ett par gånger och la densedan åt sidan. Jag minns att den var energisk och lite punkig och att jag inte fastnade alls. Det kändes inte färdigt. Musiken spretade åt för många håll. Lilla Solen ville vara en röd jätte; både lågmäld neråtpop och storslagen, manisk indierock på samma gång. Det slutade med en halvmesyr på varje front och efter någon veckas höstregn hade jag i stort sett glömt bort Solen.


Läs mer

Mariachi El Bronx - Mariachi El Bronx (III)

Skivrecension — Publicerat 21:06 den 29 oktober 2014 av Christoffer Jonsson

De flesta känner nog till bandet The Bronx men många kanske har råkat missa bandets alter ego Mariachi El Bronx. Om man inte sett dem live då Mariachi El Bronx, iklädd charrokostym, ibland uppträder som förband till The Bronx. De är alltså förband åt sig själva.


Läs mer

Dan Lissvik presenterar Atelje

Krönika — Publicerat 20:00 den 29 oktober 2014 av Daniel Andersson

Är det en slump att Bryan Ferry besöker Lisebergshallen i samma stund som Dan Lissvik presenterar nya projektet Atelje? Jag hoppas inte det! Tajming är allt! Det går givetvis att hitta stora skillnader mellan Roxy Music och Studio, men det är lika omöjligt att blunda för likheterna. Den inbjudande produktionen, förmågan att låta lyxig trots enkla medel. Den brittiske popdandyn gav 80-talet både yta och hjärta – en kombination som gick många förbi. Rasmus Hägg och Dan Lissvik förstod dock att båda elementen behövdes för att skapa stor popmusik. Utan denna insikt hade Studio aldrig fungerat.


Läs mer

Månadens PS: Oktober

Månadens PS — Publicerat 18:58 den 29 oktober 2014 av Rockfoto

Oktober är snart slut, många tar ett välförtjänt höstlov och kanske behöver din ledighet ett soundtrack? I så fall - se hit! Vi har återigen samlat månadens skivsläpp som inte riktigt hann med att recensera.


Läs mer

Elin Ruth väljer den krångliga vägen

Intervju — Publicerat 10:25 den 29 oktober 2014 av Anders Nilsson

Hyllade Elin Ruth är mitt uppe i en Sverigeturné som sträcker sig från Skåne till Norrland och avslutas i Kalmar den 6 november. Strax före turnén pratade Rockfotos Anders Nilsson med en alldeles nyfriserad Elin Ruth om hennes sjätte album Here Comes the Storm, om New York och om livet i stort.


Läs mer

Live - The Turn

Skivrecension — Publicerat 09:58 den 29 oktober 2014 av Anders Nilsson

Mitt under grungeeran 1994, släppte Live sin andra platta Throwing Copper. Från skivan hämtades inte mindre än fem mer eller mindre framgångsrika singlar, och de övriga nio spåren var riktigt, riktigt bra. I min bok kan skivan faktiskt kallas klassiker. När det sedan blev dags att följa upp framgången, gjordes detta med den både kreativt och försäljningsmässigt betydligt svagare Secret Samadhi. Bandet förpassades snabbt till en mer anonym tillvaro och släppte ytterligare fyra album innan sångaren Ed Kowalczyk tackade för sig.


Läs mer
Etiketter: ,

Hallå där… Thaw!

Hallå där... — Publicerat 16:51 den 28 oktober 2014 av Anders Nilsson

Polska kvintetten Thaw har precis släppt sitt andra album Earth Ground, en svårdefinierad skiva som snabbt blivit hyllad av både recensenter och lyssnare.


Läs mer
Etiketter:

Easy October – Sweethearts Before The Fall

Skivrecension — Publicerat 09:33 den 28 oktober 2014 av Kalle Larsson

Förhandssnacket till Easy Octobers svåra andra skiva Sweethearts Before The Fall har mest handlat om Andreas Kleerup. Att sätta hitmakaren och skandalprinsen Kleerup bakom trummorna är både ett medialt och musikaliskt genidrag av frontfiguren Kristoffer Hedberg. Plötsligt är nästan allt ljus på detta lilla kollektiv av popmakare som tillsammans försöker göra trovärdig americana-pop med smak av både Memphis och Norrlands tomma inland.


Läs mer

Videopremiär: Jukka Rintamäki - "The Lost Fast One Part 1"

Ny musik — Publicerat 08:55 den 28 oktober 2014 av Redaktionen

Jukka Rintamäki, basist i närmast kultförklarade Göteborgsbandet Silverbullit, är aktuell med albumet The Lost Fast One. En skiva som består av musik komponerad till Helena Franzéns dansföreställning Before I Change My Mind.


Läs mer