Icona Pop: ”Vilket liv det skulle bli om det visade sig att vi hade kuk”

Intervju — Publicerat 16:21 den 29 augusti 2014 av Daniel Andersson

Begreppet popstjärna ger vissa associationer; för många symboliserar popstjärnor världsfrånvändhet, orimliga krav och bristande självdistans, men även hängivna fans, påkostade scenshower och ett stort genomslag. Icona Pop äger stjärnstatus och alltsedan 2012 års megahit ”I Love It” har Caroline Hjelt och Aino Jawo vandrat på den röda mattan. Slutet är inte i sikte.


Läs mer

Listan v.35

Lista — Publicerat 10:35 den 29 augusti 2014 av Redaktionen

Veckans lista innehåller både riktiga poppärlor, svensk hiphopsoul och en videopremiär från en blivande storstjärna. Helgpeppen kan härmed börja!


Läs mer

Cat Power - ett retrospektiv

Retro — Publicerat 21:10 den 28 augusti 2014 av Madeleine Bergquist

Luger meddelade i morse att Chan Marshall, mer känd som Cat Power, kommer till Stockholm för en intim solospelning på Göta Lejon måndagen den 1:a november. Det är ingen hemlighet att undertecknad är ett stort fan, men givetvis borde fler upptäcka hennes storhet. Låt oss göra några snabba nedslag i en karriär som sträckt sig över två decennium.


Läs mer
Etiketter: ,

"Dangerous" - Zola Jesus

Utvalt — Publicerat 16:39 den 28 augusti 2014 av Madeleine Bergquist

Lagom till eftermiddagskaffet kom videon till Zola Jesus-singeln "Dangerous" från kommande plattan TAIGA (ute 7:e oktober). Timothy Saccenti, som tidigare jobbat med bland annat Depeche Mode, ligger bakom videon som är filmad i Hoh Rain Forest i staten Washington. Ser ut att vara ett magiskt ställe! Se videon nedan:


Läs mer
Etiketter:

Tävling: Vinn biljetter till Stephen Malkmus & The Jicks-spelningen i Malmö

Tävling — Publicerat 14:05 den 27 augusti 2014 av Redaktionen


Får vi bjuda på lite lycka till alla nittiotalsnostalgiker? En av indierockens allra främsta kommer på besök till Malmö nästa fredag. Det är Pavement-sångaren (och Silver Jews-medlemmen) Stephen Malkmus som tar med sig kompbandet The Jicks och nya soloplattan Wig Out At Jigbags till Babel. Och Rockfoto har kommit över fyra biljetter för utlottning!


Läs mer

"Fått nåt i ögat" - Emil Jensen (med Familjen & Edda Magnason)

Ny musik — Publicerat 11:13 den 27 augusti 2014 av Redaktionen

Idag kan svenska folket börja förtidsrösta och vad passar väl bättre som soundtrack än en valaktuell singel från Emil Jensen? I "Fått nåt i ögat", producerad av Tobias Fröberg, sjunger Emil Jensen med hjälp av Johan T Karlsson (Familjen) och Edda Magnason om det politiska läget i Sverige just nu. Komik och satir blandas på ett lysande sätt i texten, något som förövrigt brukar känneteckna Jensens livespelningar.


Läs mer

Popagandapepp!

Spellista, Festival — Publicerat 19:20 den 26 augusti 2014 av Vesna Prekopic

Nu är det bara ett fåtal dagar kvar till Stockholms bästa musikaliska evenemang – jag pratar såklart om Popagandafestivalen som både avslutar sommaren och hälsar musikhösten välkommen den sista helgen i augusti.


Läs mer

Billy Idol släpper nytt

Noterat — Publicerat 16:08 den 26 augusti 2014 av Redaktionen

Legendariska poppunkaren Billy Idol har inte gett ut något album på nästan ett decennium, men nu är det dags! Kings & Queens Of The Underground heter skivan som släpps på artistens egna bolag BFI Records den 23:e oktober.


Läs mer
Etiketter:

Slipknot annonserar album

Noterat — Publicerat 18:54 den 25 augusti 2014 av Christoffer Jonsson

En liten karamell att suga på för alla Slipknotfans. Bandet har nu släppt cover, titel, tracklist och släppdatum för det kommande albumet. .5: The Gray Chapter, är namnet på skivan som släpps 21/10 och redan nu kan man som synes lyssna på låten "Devil In I".


Läs mer
Etiketter:

Adam Opinio - Feminist (feat. Tiffany K)

Utvalt, Ny musik — Publicerat 16:31 den 25 augusti 2014 av Vesna Prekopic

Rockfotos skribent Daniel Andersson skrev för bara en dag sedan en tänkvärd krönika om musiker som engagerar sig politiskt. Och här kommer mera.


Läs mer