"Being Beige" - Smashing Pumpkins

Ny musik — Publicerat 19:55 den 21 oktober 2014 av Madeleine Bergquist

Billy Corgan och hans Smashing Pumpkins släpper nya albumet Monuments to an Elegy den 9:e december och igår hade första singeln därifrån premiär på Rolling Stone. "Being Beige", som är allt annat än just beige, börjar med plockig gitarr, trummaskin och typisk Corgan-sång och exploderar sen i en refräng som skulle kunna vara hämtad från någon av klassikerna Siamese Dream eller Mellon Collie and the Infinite Sadness . "The world's on fire" sjunger Corgan och visst är han "on fire", Corgan. Tack, det var både oväntat och välkommet! Lyssna nedan:


Läs mer
Etiketter:

Vanessa Marko: "Jag brinner för det jag gör och gör det jag brinner för"

Eldsjälar — Publicerat 18:08 den 20 oktober 2014 av Madeleine Bergquist


Då var det dags att presentera Rockfotos andra eldsjäl i ordningen och den här gången har redaktionen valt att lyfta fram en själ som verkligen brinner. Hennes kollektiv och vad de arbetar för är hetare än hetast just nu, det behövs bara en snabbkoll i sociala medier för att inse det. Helt välförtjänt tycker vi. Grattis till Rockfotos eldsjälsutmärkelse - Femtastic-grundaren Vanessa Marko!


Läs mer
Etiketter: ,

Mitt hjärta är en looptroopsk bomb

Krönika — Publicerat 18:27 den 19 oktober 2014 av Vesna Prekopic

Den här veckan har två politiska händelser fått mig att hetslyssna på Looptroop Rockers, ett av de band som tydligast kommenterar och kritiserar vår samtid.


Läs mer

Listan v.42

Lista — Publicerat 12:45 den 17 oktober 2014 av Redaktionen


Äntligen dags för lite fredagsgodis från redaktionen igen. Bästa sättet att inleda helgen på!


Läs mer

Hur cyberpunken dödade Billy Idol

Retro — Publicerat 13:14 den 16 oktober 2014 av Anton Lindskog

Den 21:a oktober ger Billy Idol ut nya skivan Kings & Queens Of The Underground. Rockfotos Anton Lindskog har lyssnat tillbaka och vill ge återupprättelse åt skivan som en gång blev nådastöten för karriären: 1993 års Cyberpunk.


Läs mer
Etiketter:

Jessie Ware – Tough Love

Skivrecension — Publicerat 10:48 den 16 oktober 2014 av Daniel Andersson

Det är lätt att känna sig häktad, nästintill jagad av måsten och åtaganden i dagens samhälle, men genom att lyssna på Jessie Wares andra album Tough Love infinner sig ett lugn. Den London-baserade sångerskan får mig att stanna upp, lyssna och förundras. Hennes moderna poplåtar vill inte vara tvära eller motvals, istället tar hon sikte på topplistorna utan att vara slätstruken – till sin hjälp har hon producenten Benny Blanco, som bl.a. hjälpt Kate Perry och Rihanna.


Läs mer

Hallå där... Holy Laessig!

Hallå där... — Publicerat 09:18 den 16 oktober 2014 av Madeleine Bergquist

Brooklynkvintetten Lucius, med de tvillinglika sångerskorna Jess Wolfe och Holly Laessig i spetsen, spelade på Kägelbanan igår och imorgon får Göteborg ta del av deras retroinspirerade indiepop. Rockfoto hann ställa några korta frågor till Holly innan bandet mötte Stockholmspubliken.


Läs mer
Etiketter:

"Hand i hand" - Dolce

Utvalt — Publicerat 16:55 den 15 oktober 2014 av Madeleine Bergquist

David Lynch är på gång med en ny säsong av kultserien Twin Peaks och om det tryter med förslag till soundtracket känns den svenska duon Dolce som ett högst rimligt alternativ. Anna Levander sjunger likt en svensk Nico på singeln "Hand i hand", som hon tillsammans med kollegan Leopold Nilsson släpper den 20 oktober på Nomethod Records. Raspigt och ljuvt på samma gång, precis som det ska vara!


Etiketter:

Pharmakon - Bestial Burden

Skivrecension — Publicerat 15:45 den 15 oktober 2014 av Anders Schärberg

Margaret Chardiet ligger på operationsbordet. Hon stirrar intensivt på skärmen där små fina, sterila verktyg röjer runt bland hennes inälvor. Det var ju inte så här det det skulle bli. Hon skulle ju varit på sin första europaturné - spela skiten ur hennes sönderkramade Abandon. Men när hon ligger här - medveten om sin egen kropp, bräckligheten och döden så föds något nytt. Just här sås fröet, befruktas det ägg som kommer att bli Bestial Burden.


Läs mer
Etiketter: ,

"Betongbarn" - Hurula

Ny musik — Publicerat 09:59 den 15 oktober 2014 av Redaktionen

Ingen kan väl ha undgått den kritikerrosade albumdebuten från (Robert) Hurula? Nu är det äntligen dags för ännu ett släpp från Luleåsonen som har ett förflutet i bandet Masshysteri. Idag kom singeln "Betongbarn", hämtad från en fyraspårs-EP med samma namn som släpps i november. Bland övriga låtar hittas "Tyna Bort”, som är en Ebba Grön-cover från B-sidan av singeln "Scheisse", och ”Ge oss nått som är sant” - vilket är en cover på John Lennons ”Gimme Some Truth” från albumet Imagine. Låter absolut som att vi har något alldeles särskilt att se fram emot! Lyssna på singeln nedan:


Läs mer
Etiketter: