"Cry" - Eternal Death

Utvalt — Publicerat 09:08 den 19 december 2014 av Kalle Larsson

”Life´s about dying”. Så krasst beskriver Elin Berlin och Johan Angergård sitt mystiska popvidunder Eternal Death på Facebook. Duon har tidigare släppt flera låtar (”Head” blev till exempel en smärre hipsterhit för snart ett år sedan) och är nu aktuella med nya singeln ”Cry” – en upplyftande nyårstårta bestående av lika delar drömpop och bombastisk nydisco. Syntar och trummor flyttar din skalle rakt ut i ödemarken och Elin sjunger som en depraverad eurodiscodrottning som tröttnat på glitter och börjat gigga i Hades. Dvs fantastiskt.


Läs mer
Etiketter:

Listan v. 51

Lista — Publicerat 08:53 den 19 december 2014 av Redaktionen

Alldeles strax är det dags för helg och andra festligheter, men först är det hög tid att samla redaktionens favoriter från den gångna veckan. Håll till godo!


Läs mer

The Wombats till Sverige

Noterat — Publicerat 11:21 den 18 december 2014 av Redaktionen

Brittiska indierockarna i The Wombats gjorde succé med sitt förra album This Modern Glitch (2011) och placerade sig i topp på flera topplistor världen över. Nu är det äntligen dags för nytt material från Liverpool-bandet. I april kommer tredje fullängdaren Glitterbug och i anslutning till detta gör The Wombats en längre Europaturné. Lyckligvis med ett stopp i Stockholm. Den 23 mars besöker de Debaser Strand. Något att se fram emot inför våren!


Läs mer
Etiketter:

Årets bästa album: plats 1 + hela listan!

Årets bästa — Publicerat 08:52 den 18 december 2014 av Rockfoto, Daniel Pöhlmann

Då var det äntligen dags att avslöja vilken platta som vi har röstat fram som årets allra bästa. Och årets etta är inget ni hör på NRJ eller Morgonpasset i P3. Nej, årets etta kräver sin lyssnare. Men den som borrar ner huvudet och biter ihop har allt att vinna. Årets bästa album gjordes av ett kompromisslöst gäng veteraner från New York.


Läs mer
Etiketter:

Run The Jewels: Debaser Strand, Stockholm 16/12

Spelning — Publicerat 08:45 den 18 december 2014 av Wai Kei Fung

Run The Jewels är på pappret egentligen ett högst osannolikt experiment som föll väl ut. El-P och Killer Mike, två veteraner från rapscenen i New York och Atlanta som haft relativt stor succé under deras egna aktiva år i branschen, som gjort att de är väletablerade artister på egna ben och som säkert skulle kunna leva ett relativt ok liv på det.


Läs mer
Etiketter:

LÅTPREMIÄR: "Born Was The Revolution" - Mattias Svensson

Ny musik — Publicerat 15:58 den 17 december 2014 av Redaktionen

Debutanten Mattias Svensson har en bakgrund som jazzsaxofonist, singer/songwriter och gospelsångare. Enligt Mattias egen utsago är hans musik inspirerad av bland annat Tracy Chapman och D’Angelo.

I februari kommer hans första EP som är producerad av Martin Johan-Lo och som släpps på Stockholmsbaserade indielabeln Studion Schmudion. Redan imorgon släpps första singeln, "Born Was The Revolution", men Rockfoto har fått tillfälle att premiära den idag!


Läs mer
Etiketter:

Årets bästa album: plats 10-2

Årets bästa — Publicerat 08:48 den 17 december 2014 av Rockfoto

Spänningen är olidlig nu när vi kommit till årslistans topp 10. Men vi spar på det allra bästa ett tag till och vinnaren - årets bästa album enligt Rockfoto - presenteras imorgon!


Läs mer

ElectriXmas 2014: Inkonst, Malmö 13/12

Spelning — Publicerat 19:57 den 16 december 2014 av Anton Lindskog


Runt Luciahelgen varje år invaderas Inkonst i Malmö av mestadels svartklädda synthare. ElectriXmas är, sedan flera år tillbaka, en institution i synth-Sverige. I år är biljetterna som vanligt slutsålda. "Syntharnas julfest" som den årligt återkommande endagsfestivalen brukar kallas, skulle med årets stora headliner lika gärna kunna tituleras "Syntharnas julafton". Men det återkommer jag till lite senare.


Läs mer

Årets bästa album 2014: plats 20-11

Årets bästa — Publicerat 08:45 den 16 december 2014 av Rockfoto

Vi går vidare i nedräkningen av årets bästa album och presenterar i dag plats 20-11 på listan som har röstats fram av Rockfotos skribenter.


Läs mer

Årets bästa experimentella akter

Årets bästa — Publicerat 09:55 den 15 december 2014 av Hugo Ewald

Parallellt med nedräkningen av albumårslistan fortsätter vi givetvis med att sammanfatta musikåret 2014 på andra sätt och idag är det Hugo Ewalds tur att lista bästa experimentella akter. Här är årets bästa musik för dig som gillar oljud lika mycket som ljud!


Läs mer