Listan v.19


Vår fredagslista bjuder som vanligt på massa ny, bra musik men även på en festivalbokning utöver det vanliga.

George Clinton & Parliament/Funkadelic till Vanguard (festivalbokning)
George Clinton må vara 72 år och relativt färdig som sångare men numera är han mest lekledare, coach och allmänt skön snubbe när hans ibland 15, ibland 20, ibland 25 man och kvinnor stora funkensemble med både legendarer och yngre talanger framför det svängigaste groove som går att tänka sig. I en bra bit över fyra decennier har de gjort världen till en roligare plats med sin P-funk och 1 augusti intar de Vanguard-festivalen i Köpenhamn (som dessutom bjuder på The Roots dagen efter – bara de två akterna motiverar definitivt ett besök). Svenska festivaler, vakna!

Hannah Diamond – ”Attachment” (låt)
Tuggummipop verkar ha fått en liten revival, och ska det låta så catchy som den här unga brittiskans nya singel så har vi absolut inget emot det. ”Attachment” är ett stycke popbriljans.

Min stora sorg – ”Hämnden är ljuv” (video)
Ibland hör man en röst och undrar hur man kan ha klarat sig utan den tidigare. En sådan röst har Anso Lundin/Min Stora Sorg. Och för att maximera upplevelsen av musiken så har hon nu gjort en übersnygg video till sin lilla hämndsång. Den är dramatisk och sensuell, den är en skönsjungande valkyrias dominans.

Ramona Lisa – Arcadia (album)
Chairlifts sångerska Caroline Polachek (bilden) solodebuterar under sitt alias Ramona Lisa. Arcadia är kanske inte fullt i klass med låten Polachek gjorde till Beyoncé men ändå ett fint elektroniskt soundtrack till våren.

Inga Copeland – ”Smitten” (låt)
Minimalistiska ”Smitten” kommer inte att finnas med på Copelands solodebut Because I’m Worth It. Endast tanken på att det finns ännu bättre låtar är imponerande och ger förhoppningar om stordåd.