Dan Lissvik – Shuvit!

Dan Lissvik låter vågorna, ett cocktailpiano och ett sorl av röster inleda sin först Smalltown Superosund-tolva. Det norska skivbolaget har lyckats håva in den svenska demonproducenten för ett flertal släpp, inklusive ett kommande album (ges ut senare i år). Göteborgarens första EP i eget namn har döpts till Shuvit! och den forne Studio-medlemmen har aldrig stått närmare den norska fjorddiscon. Todd Terje är en uppenbar referens, även om Lissvik fångar en mer repetitiv känsla. Musiken är sval, dansant och bitvis 80-talskitchig.

Denna tolva består av två huvudspår, där a-sidan ”Airwalk” tar med lyssnarna på en inre resa utan kompass eller egentlig riktning. Basen driver låter framåt, men målet är oklart. Det är bara att följa med, låta sig fängslas och lita på Lissviks omdöme.

Släpps: 10/2
Bolag: Smalltown Supersound
Bästa spår: "Shuvit!"

Skivans titelspår ”Shuvit!” är temperamentsfullare, vågar ta plats och med sina komiska samplingar blir uttrycket mer lättsmält. En småelak gitarr gör dessutom entré efter 7 minuters pulserande disco. Låtarna kompletterar varandra på ett bra sätt.

Det är uppenbart att Dan Lissvik valt sin musikaliska väg sedan länge och det blir endast små avstickare här och där. Det räcker gott, även om överraskningsmomentet uteblir. Studios skivor var inte banbrytande i sig, men musiken utgjorde en motpol till dåtidens gitarrbaserade popscen. Idag är situationen annorlunda – denna tolva är dock bra nog för att hålla intresset uppe.

7/10